Mijn nieuws

22 maart 2021

Betalingsuitstel hypothecair krediet

Wie financieel getroffen is door de coronacrisis kan een betalingsuitstel aanvragen van het hypothecair krediet. Wij lijsten hier alle details op over dit betalingsuitstel.

Zoals eerder gecommuniceerd, is het vanaf 22 maart niet meer mogelijk om een betalingsuitstel voor hypothecaire kredieten aan te vragen onder het huidig wettelijk Charter.

Charter betalingsuitstel hypothecair krediet

De coronacrisis heeft grote gevolgen voor de economie van dit land. Dat zet druk op de financiële situatie van heel wat mensen. Velen onder hen dreigen namelijk hun job te verliezen of hebben een periode minder of zelfs helemaal geen inkomsten. Vaak neemt de afbetaling van het hypothecair krediet een flinke hap uit het gezinsbudget.

De banken, de Nationale Bank van België en de minister van Financiën hadden daarom aangekondigd om mensen financieel te ondersteunen wanneer zij in financiële problemen zouden komen door de coronacrisis. Zo kon je betalingsuitstel van het hypothecair krediet aanvragen.

Wat met mijn ING Schuldsaldo- & ING woningverzekering(en)?

Om in aanmerking te komen voor betalingsuitstel voor de verzekering, moet de aanvraag voor het hypothecair krediet goedgekeurd zijn. Nadien bezorgen wij alle informatie aan NN.

Opgelet:

  • ING Schuldsaldoverzekering: je moet de premies van de uitgestelde schuldsaldoverzekering terugbetalen binnen hetzelfde aantal maanden dat er uitstel werd gevraagd. NN Insurance zal een nieuw afbetalingsplan doorsturen
  • ING Woningverzekering: je moet de premies van de uitstelde woningverzekering terugbetalen ten laatste de dag na het einde van de uitstelperiode

1. Heb je een hypothecair krediet bij ING, maar zit je verzekering niet bij ING/NN? Dan moet je rechtstreeks contact opnemen met je verzekeraar.

2. Heb je geen hypothecair krediet bij ING, maar wel de verzekering? Stuur dan een mail met vermelding in de titel "Corona" met het bewijs dat jouw financiële instelling je een betalingsuitstel geeft:

3. Heb je geen hypothecair krediet? Dan kom je helaas niet in aanmerking om een betalingsuitstel aan te vragen voor je schuldsaldo- of woningverzekering.


Meer info over de maatregelen die ING neemt: