Economie

4 juli 2022

EcoCheck: de podcastreeks over economische actualiteit

Welkom bij EcoCheck, de podcast van ING die de economische actualiteit op een toegankelijke en duidelijke manier uitlegt.

Gevolgen van de oorlog in Oekraïne, prognoses van de ECB, stijging van de goudprijs ... Om de twee weken bespreken onze economen, Peter Vanden Houte en Wouter Thierie, een actuele gebeurtenis en analyseren zijn de economische en financiële gevolgen voor u of uw onderneming.

Aflevering #55 - Verschillende factoren remmen de Chinese economie af. Wat zijn de verwachtingen voor de 2e helft van het jaar? Ontdek de analyse van Wouter Thierie in deze #EcoCheck

Abonneer je op onze EcoCheck-podcast

EcoCheck is beschikbaar op Soundcloud, Spotify en Youtube. Abonneer je en mis geen enkele aflevering.

Aflevering van 04/07/2022: Hoe is het met de Chinese economie gesteld?

Sinds begin dit jaar zijn er verschillende factoren die de groei van de Chinese economie afremmen: de bouwsector en vastgoedmarkt zijn nog steeds niet volledig hersteld van de problemen vorig jaar. Ook de opkomst van de zeer besmettelijke omikronvariant dwingt de autoriteiten, die vasthouden aan een zeer strikt zero-COVID-beleid, regelmatig om drastisch in te grijpen. Deze factoren remmen de Chinese groei. Wat kunnen we verwachten voor de tweede jaarhelft, nu het coronabeleid in China is versoepeld en er meer monetaire en fiscale stimuli zitten aan te komen? Zal het voldoende zijn om de Chinese economie nieuw leven in te blazen? We gaan er dieper op in deze podcast.

Geïnteresseerd in economisch nieuws?