Economie

2 juli 2020

Financial News

Bekijk elke maand de video met de economische en financiële analyses van onze experts.

Coronavirus: welke impact op de economie en de markten?

Het coronavirus heeft grote gevolgen voor de wereldeconomie, de Belgische economie en de financiële markten. Onze experts analyseren de situatie in drie video’s.

1. Economische vooruitzichten

De groei van de wereldeconomie neemt wereldwijd toe maar we zijn er nog niet. Onze economen verwachten dat het BBP pas in 2023 terug op hetzelfde niveau zal zijn als voor de coronacrisis en daar zijn drie redenen voor. Wat zijn deze reden en welke vorm zal het herstel aannemen? Ontdek de analyse van Peter Vanden Houte.

Ontdek de analyse van Peter Vanden Houte.

2. Focus op de Belgische economie en de sectoren

Zoals de meesten landen maakt België een ongekende gezondheids- en economische schok mee en is het hersteltraject nog steeds zeer onzeker. In deze video beschrijven we ons economisch basisscenario voor de komende 18 maanden.

Dit jaar wordt er een daling van de activiteit met bijna 8% aangekondigd. Hoe komen we tot dit extreme cijfer en hoe zien we het herstel in de komende maanden en jaren?

Ontdek de analyse van Steven Trypsteen.

3. Impact van de gezondheidscrisis op de financiële markten

Sinds de tweede helft van maart zijn beleggers meer bereid om risico’s te nemen. Ze worden gedreven door de hoop dat het dieptepunt van de recessie voorbij is. Is dat ook effectief het geval? Ontdek de analyse van Ruben Smets.

Ontdek de analyse van Ruben Smets.

Meer lezen?