Interesses

11 juni 2018

Kunst en ING

Kunst en cultuur voor een zo groot mogelijk publiek toegankelijk maken? Daar gaan we voor bij ING België. En dat al 30 jaar lang!

ING Art Center

Elk jaar organiseert ING buitengewone tentoonstellingen in het ING Art Center. Dit jaar kunt u er een bezoekje brengen aan de spectaculaire tentoonstelling next (23.03.2016 - 19.06.2016), waarin Peter Kogler, een Oostenrijkse kunstenaar met internationale faam, u een multimedia-tentoonstelling voorstelt. Nieuwsgierig? Bekijk hier een filmpje van de originele en adembenemende tentoonstelling.

In het najaar (19.10.2016 - 12.02.2017) kunt u er naar de tentoonstelling Guggenheim - Full Abstraction in samenwerking met de Salomon R. Guggenheim Foundation.

De collectie hedendaagse kunst

Werken met zicht op een meesterwerk van Gustaaf De Smet, vergaderen in een zaal met foto's van Nobuyoshi Araki en klanten ontvangen naast een werk van Pierre Alechinsky... de werkdag van een medewerker van ING kan ook bijzonder artistiek getint zijn.

De ING-collectie, die tegenwoordig ongeveer 2.500 werken telt, is grotendeels te zien in de maatschappelijke zetel aan de Marnixlaan. Verdieping na verdieping worden de grote kunststromingen uit de 20e eeuw getoond. De collectie ontstond als privécollectie aan het begin van de jaren zestig en getuigt nu, meer dan 50 jaar later, van passie, overtuiging en inzet voor de hedendaagse kunst.

Meer info over onze kunstactiviteiten?