Interesses

20 juli 2018

Rijd deze zomer door Brussel met de Free Shopping Bus

Brussel is divers, kleurrijk en inspirerend: er valt altijd iets te ontdekken. ING en de Stad Brussel bundelen hun krachten om u te laten kennismaken met alles wat onze hoofdstad te bieden heeft. Het resultaat? De Free Shopping bus: een gratis elektrische shuttlebus die elke dag (behalve maandag) tussen 13u30 en 18u30 doorheen de stad rijdt.

Een gratis pendelbus tussen de Zuidfoor en “het Smurfenavontuur”

Deze zomer zijn onze favoriete blauwe mannetjes, de Smurfen de eregasten op de Foor! Voor de gelegenheid zullen de Free Shopping Bussen de Foor, de handelswijken in het centrum en “het Smurfenavontuur” op de Heizel met elkaar verbinden. “Zo krijgen families de kans om meerdere activiteiten op één dag te combineren”, zegt schepen van Economische Zaken Marion Lemesre, verantwoordelijk voor het initiatief in samenwerking met ING. “De attracties op de Zuidfoor, de Smurfenavontuur-expo, winkelen, en het ontdekken van het centrum van de stad. Dit initiatief is extra interessant voor mensen die hun auto op de Heizelsite parkeren of voor zij die met de trein naar Brussel komen.”


De elektrische pendelbussen zullen van 16 juli tot 18 augustus elke namiddag (behalve op maandag) tussen 13u30 en 18u30 de volgende lus maken: Heizelsite, De Wand, Sint-Katelijne, Zuidfoor (ter hoogte van de Blaesstraat), Centraal Station.

De Free Shopping Bus map

Ontdek het parcours van de Free Shopping Bus

100% elektrisch

De Free Shopping Bus is 100% elektrisch. Een primeur voor Brussel. De bussen stoten geen broeikasgassen uit en maken weinig lawaai. “ING is een fiere partner van dit project”, zegt Philippe Wallez, managing director bij ING België. “We hechten veel belang aan duurzame economische ontwikkeling en willen lokale handelaars ondersteunen. Met de Free Shopping Bus kunnen we bovendien de verschillende troeven van Brussel in de verf zetten en een leuke ervaring aanbieden aan shoppers, toeristen en aan de inwoners van Brussel.”


Wist je dat ?

… de Free Shopping Bus volledig gratis is én beschikt over een wifiverbinding?

De shopaholics die de Free Shopping Bus uitgetest hebben, zijn alvast razend enthousiast. Bekijk hier de video.

Stap zelf aan boord van de Free Shopping Bus

Wilt u zelf gaan shoppen in Brussel, op ontdekkingstocht gaan in een nieuwe buurt of gewoon gezellig kuieren in onze hoofdstad?

Praktisch:

De Free Shopping Bus rijdt tussen 16 juli en 18 augustus elke middag van 13u30 tot 18u30, behalve op maandag, en maakt de lus: Heizelsite, De Wand, Sint-Katelijne, Zuidfoor (ter hoogte van de Blaesstraat), Centraal Station.De elektrische shuttlebussen zijn toegankelijk voor personen met beperkte mobiliteit (PBM).Free shopping bus roulant dans la ville