Interesses

15 November 2017

(Her-)ontdek Brussel met de Free Shopping Bus

Winkelen in Brussel is net zo divers, kleurrijk en inspirerend als onze hoofdstad zelf. Om u te laten kennismaken met het uitgebreide aanbod en om het shoppen nog leuker te maken, bundelden ING en de Stad Brussel hun krachten. Het resultaat? De Free Shopping bus: een gratis elektrische shuttlebus die elke vrijdag, zaterdag en de eerste zondag van de maand langs de verschillende handelscentra van de stad rijdt.

undefined
Tip :
Elke eerste zondag van de maand zijn de winkels in het centrum van Brussel open en kunt u gezellig shoppen in de stad.
Ontdek Brussel… al shoppend!

Het traject van de Free Shopping Bus telt maar liefst zeven (tijdelijke) haltes, die elk ongeveer om het kwartier worden bediend: Dansaert, Sint-Jakob, Nieuwstraat, Grote Markt, Koningsplein, Louiza en Zavel. Elk van de haltes bevindt zich op loopafstand van een winkelstraat of handelscentrum. Zo kunt u verschillende delen van de stad verkennen :

Brengt u een bezoekje aan het ING Art Center? De Free Shopping Bus brengt u tot aan de deur! Stap af aan de halte op het Koningsplein.

Komt u met de trein naar Brussel? Dan brengt de Free Shopping Bus u gratis en voor niks van het station van Brussel-Centraal naar uw favoriete buurt.

Ontdekt u liever eens een nieuwe Brusselse wijk? U kunt tijdens de rit de gratis mobiele app Divercities1 downloaden. Deze cultuurgids leert u verschillende Brusselse wijken kennen via videoclips, leuke adresjes, must do-activiteiten en zelfs muzikale playlists.

Tip:
De haltes zijn duidelijk herkenbaar aan de “Free Shopping Bus”-wegmarkering en een paal met bovenaan een volle shoppingtas.
100% elektrisch

De Free Shopping Bus is 100% elektrisch. Een primeur voor Brussel. De bussen stoten geen broeikasgassen uit en maken weinig lawaai. “ING is een fiere partner van dit project”, zegt Philippe Wallez, managing director bij ING België. “We hechten veel belang aan duurzame economische ontwikkeling en willen lokale handelaars ondersteunen. Met de Free Shopping Bus kunnen we bovendien de verschillende troeven van Brussel in de verf zetten en een leuke ervaring aanbieden aan shoppers, toeristen en aan de inwoners van Brussel.”

De shopaholics die de Free Shopping Bus uitgetest hebben, zijn alvast razend enthousiast. Bekijk hier de video.Stap zelf aan boord van de Free Shopping Bus

Wilt u zelf gaan shoppen in Brussel, op ontdekkingstocht gaan in een nieuwe buurt of gewoon gezellig kuieren in onze hoofdstad?

Praktisch:
De Free Shopping Bus rijdt elke vrijdag en zaterdag tussen 11u en 18u en elke eerste zondag van de maand tussen 12u en 18u. De shuttlebussen hebben een capaciteit van 22 personen en bedienen elke halte ongeveer om het kwartier.