Interesses

27 februari 2018

Kent u het ING Art Center al?

ING engageert zich voor kunst. Al meer dan 30 jaar kunt u terecht in het ING Art Center, op het Koningsplein in het hartje van Brussel, voor hedendaagse tentoonstellingen, interessante expo’s en tijdloze emoties.

Cultuur voor iedereen
"Wij zoeken naar manieren om emoties te delen"

Kunst toegankelijk maken voor iedereen, dat was altijd het credo van ING. "Wij zoeken naar manieren om emoties te delen, want kunst is de expressie van ons zijn"', zegt Patricia De Peuter, die verantwoordelijk is voor de tentoonstellingen. De voorbije jaren werden er ruim 40 tentoonstellingen georganiseerd in het ING Art Center, met in totaal meer dan 2 miljoen bezoekers uit binnen- en buitenland.

De Peuter kan terugkijken op interessante expo’s, verschillende stromingen, tijdperken en expressievormen: gaande van mode (Yves Saint Laurent Visionair) tot design (Power of Objects), geschiedenis (Fabergé. Juwelier van de Romanovs), digitale revolutie (Peter Kogler’s next) en de geboorte van de abstracte kunst (Joan Miro. Het palet van de dichter; Guggenheim. Full abstraction). Maar er wordt niet alleen samengewerkt met musea maar ook met heel wat privéverzamelaars.

In 2000 kreeg het ING Art Center een nieuwe impuls en dankzij renovatiewerken voldeed het voortaan aan de normen van de International Council of Museums (ICOM) voor beveiliging, verlichting en klimaatregeling. Sindsdien kan de bank rekenen op de steun van prestigieuze ontleners: het Louvre, het Hermitage, het Metropolitan, het Musée d’Orsay, het Smithsonian Institution, de Peggy Guggenheim Foundation en de Solomon R. Guggenheim Foundation,...

ING Art Center en de cultuurscène in Brussel en België

Met haar geëngageerde beleid steunt ING Belgium de culturele uitstraling van Brussel en draagt de bank bij tot de economische en toeristische ontwikkeling van de hoofdstad. De bank werkt daarnaast al jaren samen met de vzw Kunstberg, die deze wijk van Brussel probeert te positioneren als artistieke hotspot. En via de steun aan de Belgian Art Prize moedigt ING ook jong Belgisch creatief talent aan. Bovendien huisvest het ING Art Center ook Creatis, de incubator voor start-ups in de creatieve sector en cultuurwereld.

Philippe Jaumain, verantwoordelijk voor Corporate Sponsoring, Events & Art Management: "Via ons engagement voor kunst en cultuur willen we zoveel mogelijk mensen, waaronder natuurlijk ook onze eigen klanten, helpen om een lengte voorsprong te behouden in het leven en in de zakenwereld. Het ING Art Center heeft tal van bestaansredenen en wil een ontmoetingspunt zijn voor artiesten, ondernemers en verzamelaars."

Beleef het zelf

ING Art Center

Koningsplein 6

1000 Brussel