Interesses

14 maart 2018

Dit is de nieuwe mascotte van de Rode Duivels!

Klap in uw handen, smeer uw stembanden, leer de tekst van de Brabançonne uit uw hoofd en haal uw supporterssjaal van onder het stof: met de juiste voorbereiding supportert u nóg beter voor de Rode Duivels! U krijgt daarbij de hulp van Red, de nieuwe officiële mascotte van onze nationale ploeg

In mei legt elke vogel een ei, maar uit het ei dat deze week op het Muntplein in Brussel stond, kwam geen schattig kuiken tevoorschijn. Daarin zat namelijk de nieuwe mascotte van de Rode Duivels!

Mascotte Red werd geboren op 14 maart om 14u. Zijn ei stond vijf dagen lang in het centrum van Brussel, waar voetbalfans het warm konden houden. Meer dan 1500 fans gingen op het ei zitten, lieten de temperatuur stijgen en… brachten het ei tot barsten!

Pasgeboren Red is een vurig duiveltje dat vanaf nu samen met u de Rode Duivels zal aanmoedigen.

Leer Red beter kennen

Aan de geboorte van Red ging een hele zwangerschap vooraf. Of toch een symbolische, administratieve zwangerschap: deze zomer al riep ING België alle voetbalfans op om een nieuwe mascotte voor de Rode Duivels te bedenken en te tekenen. Bijna 3000 fans gingen aan de slag, en 11 ontwerpen werden door de jury geselecteerd.

Na een spannende stemronde bleven er nog drie finalisten over. Op 16 oktober 2017 maakte Roberto Martínez, de bondscoach van de Rode Duivels, bekend dat het ontwerp van Arnaud Hermant de meeste stemmen haalde. Zijn tekening ligt aan de basis van de mascotte die we nu eindelijk kennen: Red!

Als officiële mascotte van de Rode Duivels wil Red alle Belgen vertegenwoordigen. Hij is de beste vriend van de Rode Duivels en wil alle Belgen samenbrengen. Red is altijd vrolijk en zijn enthousiasme werkt aanstekelijk. Wedden dat u al snel samen met Red staat de dansen en springen? Supporteren, dat doen we vanaf nu #REDTOGETHER!

Meer weten?

Wilt u weten hoe de geboorte van Red tot stand kwam en bent u benieuwd wat hij allemaal voor de fans van de Rode Duivels in petto heeft?

 Neem dan een kijkje op ing.be/footmascot