Interesses

7 maart 2018

"Laat het verschil tussen mannen en vrouwen los, en focus op wat je kan toevoegen"

Leila Torkhani

Super Circle Lead Events Client Services Department

Bij ING België is bijna 25% van de topmanagers een vrouw, en dat percentage blijft stijgen. Een positieve evolutie vinden Leila Torkhani en Inge Ampe. Beide vrouwen staan al jarenlang hun mannetje binnen ING België en inspireren elk op hun eigen manier andere vrouwen met ambitie. Ze ontkrachten bovendien met plezier de vooroordelen over vrouwen op de werkvloer

Wie is Wie:

Leila Torkhani begon haar carrière bij ING België 20 jaar geleden als Kantoordirecteur. Daarna evolueerde ze richting Retail Banking, en ondertussen is Super Circle Lead Events in het nieuwe Client Services-departement.

Inge Ampe deed in 1993 stage bij het International Banking-departement van ING België. Het beviel haar zo dat ze bij de bank bleef. Na tussenstops in New York, Amsterdam, Brugge en Waregem staat ze aan het hoofd van de Cross-border-afdeling Daily Banking.

"Je moet in je team echt op zoek gaan naar diversiteit"

Steeds meer hoge posities worden door vrouwen ingenomen, maar geeft dat de werkvloer ook een vrouwelijke touch? "Vroeger werd van vrouwen in hoge posities verwacht dat ze handelden als een man", begint Leila Torkhani. "En dat begint nu te veranderen. Mensen beseffen nu meer dat een sterk team bestaat uit verschillende profielen en dat iedereen zijn eigen sterkte heeft." Inge Ampe is het daar mee eens: "Het gaat niet alleen om gender. Ook je streek, afkomst en nationaliteit spelen een rol. Je moet in je team echt op zoek gaan naar diversiteit en zo breed mogelijk gaan."

Inge Ampe: "Er zijn veel mensen die zeggen dat ze niet in quota’s geloven, maar daar ga ik niet mee akkoord. Er zijn veel vrouwen met de juiste kwaliteiten, zeker als je weet dat er meer vrouwen zijn die afstuderen met een universitair diploma, en soms moet je proberen om out of the box te denken op vlak van diversiteit. Ook wanneer je team enkel bestaat uit white Belgian males of white Belgian females, dan heb je geen gevarieerd team."

"Ik heb het gevoel dat vrouwelijke eigenschappen tegenwoordig meer geapprecieerd worden op de werkvloer", merkt Leila Torkhani op. "Bij vrouwen, maar ook bij mannen." Ondanks de vorderingen die worden gemaakt op vlak van diversiteit, zijn er nog steeds heel wat clichés verbonden aan die eigenschappen. Zijn vrouwen echt zoveel gevoeliger dan mannen?

Hebben vrouwen meer empathie?
"Een man is geen vrouw en een vrouw is geen man, maar we mogen niet generaliseren"

Vrouwen en empathie: de twee lijken hand in hand te gaan. Betekent dat ook dat een vrouw emotioneler is als leidinggevende en een man charismatischer?? Inge Ampe: "Dat van dat charisma heb ik nog nooit gehoord! (lacht) Een man is geen vrouw en een vrouw is geen man, maar we mogen niet generaliseren. Iedereen wordt gevormd door zijn ervaringen, en vrouwen met kinderen dragen dat ook in zich mee. Maar of dat meteen wil zeggen dat alle vrouwen meer empathie hebben en een man meer charisma? Daar ga ik niet mee akkoord!"

Leila Torkhani: "Ik denk dat de meerderheid van de vrouwen wel een bepaalde gevoeligheid heeft, maar dat geldt absoluut niet voor iedereen. De mensen in mijn team verwachten wel van me dat ik empathie heb. Dat is niet omdat ik een vrouw ben, maar omdat ik een manager ben. Ze verwachten een menselijke baas."

Met een voorbeeld toont ze aan dat niet elke vrouwelijke manager dezelfde manier van leidinggeven heeft: "Na mijn eerste zwangerschap dacht ik eraan om deeltijds (80%) te werken. Ik werkte op dat moment voor Inge en zij steunde me daarin. Ze begreep dat dat niet betekende dat ik mijn werk minder goed zou doen. Toch denk ik niet dat elke vrouw zo empathisch redeneert: een andere vrouwelijk manager wou me in die tijd niet in dienst nemen uit schrik dat ik na mijn zwangerschap geen 100% meer zou willen werken."

Te hard zoeken naar verschillen
"Soms denk ik dat we te hard zoeken naar de verschillen tussen mannen en vrouwen"

"Ik geloof dat iedereen zijn eigen managementstijl heeft", bevestigt Inge Ampe. "Al mijn vrouwelijke collega’s zijn volledig anders. Misschien is de tendens om graag gezien te zijn meer aanwezig bij vrouwen. Vrouwen willen bij het onderhandelen vaak rekening houden met de wensen alle aanwezigen, en ik denk dat mannen dat minder hebben."

Leila Torkhani: "Ik vind die luistervaardigheid net een positieve eigenschap. Ik heb de indruk dat vrouwen echt samen naar een oplossing willen zoeken. Al zal je me niet horen zeggen dat mannen dat niet willen. Soms denk ik dat we te hard zoeken naar de verschillen tussen mannen en vrouwen. Zijn die karaktereigenschappen gelinkt aan het feit dat we vrouwen zijn, of is dat gewoon onze persoonlijkheid?"

Vrouw zijn is geen excuus

De vrouwen hebben advies voor vrouwen met ambitie. Leila Torkhani: "Wanneer je wil doorgroeien, blijf jezelf en focus op de zaken waar je goed in bent. Vrouw zijn is geen excuus. Meer zelfs: laat het verschil tussen mannen en vrouwen los, en focus op wat jij kan toevoegen aan een team."

"Probeer dingen te doen waar je energie van krijgt, en zoek naar allies", geeft Inge Ampe nog mee. "Zoek naar mensen die je iets kunnen leren en vraag hulp aan mensen naar wie je opkijkt, of dat nu mannen of vrouwen zijn. De meeste managers zullen positief reageren wanneer je zegt dat je van ze wil leren. En pak de problemen aan wanneer ze zich stellen, niet op voorhand. Het heeft geen nut om je al zorgen te maken over je carrière tijdens je zwangerschap wanneer je nog niet zwanger bent. "

Internationale Vrouwendag

Elk jaar wordt op 8 maart Internationale Vrouwendag gevierd, een dag waarop vrouwen en hun rechten extra aandacht krijgen. Die aandacht blijft nodig, vinden de vrouwen. "We moeten constant blijven strijden voor vrouwenrechten, zodat we niet vergeten hoe belangrijk ze zijn", vindt Leila Torkhani. Inge Ampe staat haar bij: "We boeken vooruitgang in ons streven naar een inclusief bedrijf, maar we zijn er nog lang niet."

Bent u ook een vrouw met ambitie?