Online veiligheid

Houd het gebruik van je kaart veilig

Betalen met een kaart is handig en snel. Je kaart is persoonlijk en je zou dan ook de enige moeten zijn die ze gebruikt.

Lees onze tips om ervoor te zorgen dat de transacties met je kaart steeds op een veilige manier gebeuren.

Hoe ga je safe om met je kaart

Voorzichtig met je pincode

  • Deel je kaart en pincode met niemand
  • Controleer altijd of iemand meekijkt wanneer je je pincode invoert (of je probeert te filmen met een smartphone)
  • Verberg je pincode met je andere hand tijdens het ingeven
  • Laat je nooit afleiden door iemand wanneer je je kaart gebruikt. Sommige oplichters leggen een briefje van 5 euro op de grond om je aandacht te trekken en zo jouw kaart te stelen terwijl je het briefje opraapt
  • In geval van twijfel, stop de transactie en neem je kaart terug
  • Als je Card Stop belt omdat je denkt dat je kaart werd ingeslikt door een geldautomaat (Selfbank), bel dan met je eigen telefoon. Fraudeurs kunnen immers proberen je voor de gek te houden door te zeggen dat ze hetzelfde probleem hadden en al contact hebben met Card Stop. Als je hun telefoon dan gebruikt, praat je niet met Card Stop maar met een van de criminelen.

Contactloos en zonder pincode betalen

Met de nieuwe debet- en kredietkaarten betaal je voortaan contactloos (dus zonder pincode) voor aankopen van minder dan 50 euro en met een limiet tot 100 euro. Contactloos betalen is nog sneller en absoluut veilig. Bij verlies of diefstal gelden dezelfde regels als bij een traditionele bankkaart: laat je kaart of apps zo snel mogelijk blokkeren door de dienst Card Stop van Worldline. Lees alles over contactloos betalen op onze website.

Wat te doen bij een gestolen of verloren kaart

Blokkeer je kaarten

Laat onmiddellijk je kaarten blokkeren. Bel naar Card Stop op het nummer +32 78 170 170. Bewaar deze telefoonnummer ook in je telefooncontacten.

Dien klacht in bij de politie

Ga zo snel mogelijk naar het dichtstbijzijnde politiebureau en doe een aangifte. Houd het proces-verbaal van het verhoor van de politie ter beschikking.

Contacteer onze klantendienst

Contacteer onze klantendienst op het nummer +32 2 464 60 01