Online veiligheid

Phishing op zoekmachines

Heeft u ooit Google gebruikt om naar de website van uw bank te gaan? Het is misschien handig, maar niet zonder risico's.

Fraudeurs weten dat wij op het internet zoekmachines gebruiken om de link te vinden van de website waarvoor wij belangstelling hebben. Daarom kopen zij zoektermen die met deze zoektochten verband houden zodat hun link als reclame bovenaan de lijst verschijnt. De reclamelinks onderscheiden zich slechts van de overige zoekresultaten door de vermelding "Ad" voorafgaand aan het resultaat. 


Het is misleidend en in geval van online bankieren kunnen zij ons, in plaats van naar de website van jouw bank, naar een phishing-website leiden. 

Zorg dat je altijd zelf naar de website van jouw bank gaat

De meest veilige manier om online naar jouw bank te gaan is door zelf naar de website van jouw bank te gaan door zelf een nieuw venster in jouw internetbrowser te openen en handmatig het adres van de website van jouw bank in te vullen. 

Van daaruit kun je de identificatiepagina van jouw onlinebank aan jouw favorieten toevoegen, zodat je er in de toekomst snel naar toe kunt gaan. 

Als je echt een zoekmachine wilt gebruiken om naar jouw onlinebank te gaan, wees dan voorzichtig als je op het zoekresultaat klikt, zodat je naar de echte website van jouw bank wordt geleid. 

Leer een internetadres te lezen (hyperlink)

Wij hebben online een video geplaatst om je uit te leggen hoe je een internetadres moet lezen. Het is erg eenvoudig om erachter te komen of je op de juiste website bent beland als je weet waar je op moet letten.