Online veiligheid

23 november 2017

Nieuwe Belgische wet op betaaldiensten

Begin 2018 treedt een nieuwe (Belgische) wet op betaaldiensten in werking. Deze wet is gebaseerd op het EU Payment Services Directive 2 (PSD2), dat ernaar streeft betalingen gemakkelijker, veiliger en efficiënter voor u te maken & innovatie in de betalingenmarkt te stimuleren. De maanden die volgen worden dus razend interessant, en deze evolutie in de betaalwereld geeft oorsprong aan innovaties die ook voor u voordelig kunnen zijn.

Ook wij zullen de nodige stappen nemen om u ten volle te laten profiteren van de voordelen die deze nieuwe wet met zich meebrengt.

Enkele voorbeelden zijn:

  • De consumentenrechten worden uitgebreid: verminderde aansprakelijkheid voor ongeautoriseerde betalingen van € 150 tot € 50
  • Via een kostensimulator in uw online kanalen krijgt u meer inzicht in de kosten voor internationale betalingen, enz.

In de nabije toekomst zal de richtlijn er ook naar streven de Europese betalingenmarkt te openen en zo meer dynamiek te creëren tussen verschillende betaaldienstenten. Die zullen worden gereguleerd en er zullen acties worden ondernomen op vlak van payment initiation services en accountinformatie.

Wat betekent dat concreet?

Wij kunnen u, bijvoorbeeld, een compleet overzicht bieden van alle accounts die u hebt bij verschillende banken, op eenzelfde scherm! Dit stelt u niet alleen in staat om een overzicht te zien van al uw transacties, maar kan u ook helpen om de beste financiële beslissingen te nemen.

Meer info ?