Duurzaamheid

27 mei 2020

Wat doet ING op het vlak van duurzaamheid?

Financieringen, begeleiding, transparantie ... ontdek de verschillende oplossingen van ING op het vlak van duurzaamheid.

Ons leven staat de laatste weken in teken van het coronavirus en de bestrijding ervan.  Miljoenen mensen steken de handen uit de mouwen om elkaar te helpen: van boodschappen doen voor de bejaarde overbuur tot sprookjes voorlezen via Skype. Met de uitbraak van het coronavirus staan niet enkel de sociale- en gezondheidsimpact, maar ook de ecologische impact meer dan ooit centraal in onze dagelijkse actualiteit. Of je nu in eigen persoon of in naam van je bedrijf handelt, ING is er om je te begeleiden en je te helpen om een lengte voorsprong te behouden bij de klimaat- en financiële gezondheidsevoluties. Hiervoor stuurt de bank niet alleen haar producten en diensten bij, maar ook haar financieringskeuzes.

Ondersteuning aan de samenleving

ING en haar medewerkers ondernemen verschillende acties om een steentje bij te dragen aan de samenleving. Om lokale gemeenschappen autonomer te laten worden, werden enkele belangrijke partnerships opgericht op de lange termijn:

  • Samen met de Koning Boudewijnstichting biedt ING elk jaar financiële ondersteuning voor maatschappelijke projecten die bijdragen aan de ontwikkeling van de circulaire economie, digitale inclusie en financiële opvoeding. In 2020 doneerde ING 500.000 euro extra aan het solidariteitsfonds dat de Koning Boudewijnstichting heeft opgericht ten voordele van ziekenhuizen en zorginstellingen.
  • Met Time4society zetten meer dan 1.000 ING-medewerkers zich elk jaar een dag vrijwillig in voor een lokale vereniging in het kader van de ING Volunteering Days.
  • Samen met Close the Gap ondersteunt ING de circulaire economie door jaarlijks honderden oude laptops, schermen en ander IT-materiaal een tweede leven te geven, vooral in Afrikaanse landen. Een deel van deze lading wordt ook aangeboden aan ING-medewerkers ter aankoop of wordt gegeven aan lokale vzw’s zoals Digital For Youth in 2020.
  • Ten slotte is er het internationale partnership met UNICEF (EN) en de fondsenwerving van werknemers het hele jaar door. Hiermee willen we jongeren van vandaag helpen om de vereiste vaardigheden te ontwikkelen die nodig zijn voor de wereld van morgen.

Wat betekent dat concreet voor jou?

Je bent een particuliere klant:


Je bent een zakelijke klant:

Transparantie

ING update regelmatig zijn standpunten inzake financiering (EN). Dit heeft zowel betrekking op uitgesloten sectoren (bijvoorbeeld de productie van dierlijk bont, cosmeticatesten op dieren, nucleaire wapens of de ontbossing van het tropisch regenwoud) als wat de bank van klanten verwacht op het vlak van respect voor de mensenrechten en het leefmilieu. In het jaarverslag (EN) vind jeniet alleen de financiële prestaties, maar ook cijfers over de maatschappelijke en milieu-impact van ING via de waardeketen van de bank. Deze transparantie wordt beloond door ratingbureaus (EN) als Sustainalitics of de CDP Climate Action List die ING tot de meest duurzame banken ter wereld rekenen.

Milieuprogramma

Wie duurzaamheid zegt, zegt verlaging van de ecologische voetafdruk (EN). Zo verlaagt ING het energieverbruik en de hoeveelheid afval door een betere recyclage, een beter gebruik van opgevangen regenwater en het gebruik van ecologischere transportmiddelen. 

De resultaten van ING België in enkele cijfers:

  • 51% minder CO2-uitstoot tussen 2014 en 2018
  • 46% minder niet-recycleerbaar afval tussen 2014 en 2018
  • 100% van de elektriciteit van ING wordt gewonnen uit lokale en hernieuwbare grondstoffen

Meer weten?