Duurzaamheid

Wat doet ING op het vlak van duurzaamheid?

Financieringen, begeleiding, transparantie ... ontdek de verschillende oplossingen van ING op het vlak van duurzaamheid.

De ecologische en sociale uitdagingen staan meer dan ooit brandend actueel. Of je nu in eigen persoon of in naam van je bedrijf handelt, ING is er om je te begeleiden en je te helpen om een lengte voorsprong te behouden op het vlak van de klimaat- en economische veranderingen. Hiervoor stuurt de bank niet alleen haar producten en diensten bij, maar ook haar financieringskeuzes.

Betrokkenheid bij de samenleving

ING en haar medewerkers ondernemen verschillende acties om bij te dragen aan een betere wereld. Om lokale gemeenschappen te helpen veerkrachtiger te worden, werden enkele belangrijke partnerschappen op de lange termijn opgericht:

  • Samen met de Koning Boudewijnstichting biedt ING elk jaar financiële ondersteuning voor maatschappelijke projecten die bijdragen aan de ontwikkeling van de circulaire economie, digitale inclusie en financiële opvoeding. Ter gelegenheid van haar 150ste verjaardag heeft ING in 2021 een extra half miljoen euro geschonken aan het "ING Fonds Duurzame Gebouwen" om de vergroening van openbare gebouwen een duwtje in de rug te geven.
  • Met Time4society zetten meer dan 1000 ING-medewerkers zich elk jaar een dag vrijwillig in voor een lokale vereniging in het kader van de ING Volunteering Days.
  • Met Close the Gap ondersteunt ING de circulaire economie en digitale inclusie door jaarlijks honderden oude laptops, beeldschermen en andere IT-apparatuur een tweede leven te geven, voornamelijk in Afrikaanse en Aziatische landen, maar ook in België.

Een verplichting tot transparantie

ING werkt regelmatig haar standpunten inzake financiering (engels) bij. Dit heeft zowel betrekking op uitgesloten sectoren (bijvoorbeeld de productie van dierlijk bont, cosmeticatesten op dieren, kernwapens of de ontbossing van het tropisch regenwoud) als wat de bank van haar klanten verwacht op het vlak van respect voor mensenrechten en het milieu. In haar jaarverslag (engels) vind je niet alleen de financiële prestaties, maar ook de maatschappelijke en milieu-impact van de bank in haar waardeketen. Deze transparantie wordt beloond door  ratingbureaus (engels) als Sustainalitics of de Dow Jones Sustainability Index die ING tot de meest duurzame banken ter wereld rekenen.

ING publiceert haar Klimaatrapport 2022

“We boeken vooruitgang maar zijn niet perfect” zegt CEO Steven van Rijswijk.

>Ontdek het klimaatrapport 2022 (in engels)

Milieuprogramma

Wie duurzaamheid zegt, zegt verlaging van de ecologische voetafdruk (engels). Zo vermindert ING haar energieverbruik en hoeveelheid afval door een betere recyclage, een beter verbruik van opgevangen regenwater, het aanmoedigen van telewerk en het gebruik van milieuvriendelijker transportmiddelen. 

De resultaten van ING België in enkele cijfers:

  • 62% minder CO2-uitstoot tussen 2014 en 2021
  • 81% minder niet-recyclebaar afval tussen 2014 en 2021
  • 100% van de elektriciteit van ING wordt gewonnen uit lokale en hernieuwbare grondstoffen

>Ontdek hoe ING België praktische actie onderneemt om klimaatverandering tegen te gaan.

Wat betekent dat concreet voor jou?

Je bent een particuliere klant:

 

Je bent een zakelijke klant:

Meer weten?