Duurzaamheid

ING, partner van het Sustainability Management-programma van Vlerick

Als pionier op het gebied van duurzame financiering in België is ING er trots op het programma ‘Take the Lead in Sustainability Management’ van de Vlerick Business School te ondersteunen om de duurzame transitie te versnellen. Een transformatie van de samenleving waaraan iedereen kan bijdragen.

Samen werken aan een duurzame wereld

Als bank bevindt ING zich in een bevoorrechte positie om een bijdrage te leveren aan de transitie, zowel door haar eigen impact als door haar klanten te begeleiden naar een duurzame wereld. Zij beschikt daarom over verschillende hefbomen om de transitie te helpen realiseren. Het bewustzijn vergroten en het delen van kennis horen daarbij, waardoor een positief effect wordt gecreëerd en mensen worden geholpen om een stap voor te blijven.

“Onze ambitie in België is de meest invloedrijke bank te worden bij het bouwen aan een duurzame toekomst voor ons bedrijf, onze werknemers, klanten en gemeenschappen, met een duidelijke focus op klimaatverandering.” Peter Adams, CEO ING België

Learning & Development: een pijler van duurzame transitie bij ING

Learning & Development is dan ook een belangrijke pijler bij ING. De bank werkt samen met business schools en universiteiten om academische kennis te koppelen aan de realiteit van het bedrijfsleven. ING wil graag haar klanten en medewerkers op dit academisch traject meenemen, met als uiteindelijk doel onze planeet voor toekomstige generaties helpen beschermen. 

Take the Lead in Sustainability Management

Daarom is ING er trots op partner te worden van het programma ‘Take the Lead in Sustainability Management' van de Vlerick Business School. Dit tien weken durende programma is bedoeld voor professionals, consultants en ondernemers uit alle bedrijven en sectoren die het initiatief willen nemen om hun organisatie op een duurzame manier te ontwikkelen.

Meer info over het programma?

Wil je milieu-, sociale en ondernemingsbestuurfactoren in de strategie - en in de essentie - van je organisatie integreren?

>Kom meer te weten over het programma ‘ Take the Lead in Sustainability Management ’ 2023 en schrijf je in hier.

ING Climate School

Sinds enkele maanden biedt ING al haar medewerkers een e-learningcursus aan onder de naam ‘ING Climate School’. Het doel is werknemers te helpen hun ecologische voetafdruk te begrijpen en te verkleinen. Werknemers spelen immers een centrale rol in de strategie van duurzame transitie, zowel intern als bij klanten.

Naast de ING Climate School lanceert ING vanaf 2023 ook één nieuwe project voor haar medewerkers: ‘Climate Fresk’, gezamenlijke workshops over klimaatverandering op basis van leren en voelen. De bank zal ook haar Sustainability Boost-programma's voortzetten om haar medewerkers aan te moedigen dagelijks actie te ondernemen via hun activiteiten en expertise.

Meer weten?