PLCI
Zelfstandigen

ING VAPZ

Spaar met het Vrij Aanvullend Pensioen voor Zelfstandigen

Omdat uw wettelijke pensioen als zelfstandige maar de helft van dat van een loontrekkende bedraagt, stelt ING u een pensioenplan voor dat dubbel zo voordelig is. Met het ING VAPZ bouwt u een mooi kapitaal voor uw toekomst op en betaalt u nu minder belastingen en sociale bijdragen. Waar wacht u op!

 • Speciaal voor de zelfstandigen

  Met de mogelijkheid om de gespaarde bedragen af te trekken als beroepskosten.

 • Dubbele besparing

  U krijgt fiscale voordelen en betaalt minder sociale bijdragen.

 • Flexibele premies

  U kiest zelf hoeveel u spaart en in welk tempo.

 • Gewaarborgd rendement

  Uw kapitaal en het minimumrendement zijn altijd gewaarborgd.

 • Cumuleerbare voordelen

  U kunt de voordelen van het VAPZ combineren met andere pensioenspaarplannen voor een mooi kapitaal bij uw pensioen.

Bent u een in België belastingplichtige zelfstandige in hoofdberoep of bijberoep, of meewerkende echtgenoot?

Geniet dan het dubbele voordeel van het VAPZ gedurende minstens 5 jaar en draag bij tot uw 65e verjaardag en zelfs langer als u blijft werken en sociale bijdragen betaalt. De minimale looptijd van het contract is 5 jaar.

U betaalt geen beheerskosten, enkel 6,5% instapkosten op elke gestorte premie.

 • Profiteer van belastingvoordelen: U kunt het bedrag van de gestorte premies aftrekken als beroepskosten. Doordat deze premies fiscaal aftrekbaar zijn, vermindert ook het beroepsinkomen dat als basis geldt voor de berekening van uw toekomstige sociale bijdragen.
 • Betaal minder sociale bijdragen: Doordat uw premies fiscaal aftrekbaar zijn, vermindert ook het beroepsinkomen dat als basis geldt voor de berekening van uw toekomstige sociale bijdragen. 
 • Kies zelf de frequentie en het bedrag van uw stortingen.: U kunt uw premies maandelijks, driemaandelijks of jaarlijks storten. U bepaalt zelf of u het minimum van 600 euro of maximum van 3.060,07 euro per jaar stort, met minstens 50 euro per storting (inkomsten 2016 – aanslagjaar 2017)*.
 • Gewaarborgd rendement. U krijgt:
  • Een gewaarborgde rentevoet van 0,75%* en een eventuele winstdeelname op voorwaarde dat de spaarreserve minstens 495 euro bedraagt
  • of een eventuele superwinstdeelname (niet gewaarborgd en niet cumuleerbaar met de winstdeelname) op voorwaarde dat de jaarlijkse stortingen minstens 595 euro bedragen.

* Rentevoet van toepassing op elke storting vanaf 21 september 2016 en tot wijziging van deze rentevoet. Eventuele toekomstige stortingen worden gekapitaliseerd tegen de gewaarborgde rentevoet die op het ogenblik van de storting op rekening van ING Life Belgium nv van kracht is.

Bereken uw pensioenkapitaal

en uw dubbel voordeel!

Nu berekenen
Vraag uw VAPZ aan

In een ING-kantoor naar keuze.

Maak een afspraak