Spaarrekening

ING Tempo Sparen

Spaar als vanzelf, zonder kosten.

Sparen? Dat gaat vanzelf! Zeker met ING Tempo Sparen. Met deze online spaarrekening geniet u van het gemak van een automatische spaaropdracht.

 • Uw geld altijd beschikbaar

  U neemt geld op wanneer u maar wenst, zonder beperkingen!

 • Automatisch sparen

  Stel gewoon een doorlopende opdracht in van maximaal 500 euro per maand.

 • Spaarrekening zonder kosten

  U betaalt niets om deze online spaarrekening te openen en te beheren.

ING Tempo Sparen is een gereglementeerde online spaarrekening met onbeperkte looptijd en een interessante getrouwheidspremie.

Perfect voor geld dat u meer dan een jaar kunt missen. U stelt gewoon een doorlopende opdracht van maximaal 500 euro per maand en u spaart vanzelf! ING Tempo Sparen heeft een basisrente van 0,01% en een getrouwheidspremie van 0,85%.

De rentetarieven gelden op jaarbasis en kunnen op elk moment worden aangepast. U vindt de geldende rente online en in alle ING-kantoren. Als de rente wijzigt, brengen we de rekeninghouders daarvan op de hoogte via hun rekeningafschriften. Het saldo van de rekening is makkelijk op te volgen via de rekeningafschriften, Home'Bank en onze apps voor smartphone en tablet.

Iedereen die 18 jaar of ouder is en een geldig e-mailadres en Belgisch adres heeft, kan deze spaarrekening openen:

Uw rekening wordt binnen 2 werkdagen geopend zodat u supersnel kunt beginnen sparen.

Zowel de opening als het beheer zijn gratis. Ook de overschrijvingen zijn gratis. U doet ze zelf op uw smartphone of tablet.

Bent u titularis van deze spaarrekening en wilt u ze sluiten? Bekijk hier hoe u dat online kunt doen.

U spaart gedurende 1 maand, 1 jaar, 10 jaar of … Zolang u maar wilt. 0 euro, 10 euro, 100 euro … Aan u de keuze, zolang het niet meer dan 500 euro per maand is.

Deze gereglementeerde spaarrekening valt onder de Belgische wetgeving en het is bij wet verboden om negatieve intresten te boeken op de rekening. ING zal dat dan ook nooit doen.

Wat als ING failliet zou gaan? Tot 100.000 euro is uw spaargeld beschermd door het depositogarantiestelsel (pdf). Het resterende bedrag niet. Dat kunt u mogelijk verliezen of het kan onderworpen worden aan een vermindering/omzetting in aandelen (bail-in). Voor meer info, raadpleeg de essentiële spaardersinformatie (pdf).

U hebt deze spaarrekening maar wilt ze sluiten? Lees hoe u online een spaarrekening sluit.

 • U betaalt geen belastingen

  Zijn de interesten op uw ING Tempo Sparen-rekening lager dan 960 euro? Dan betaalt u er geen roerende voorheffing van 15% op.

 • We storten uw interesten automatisch op uw spaarrekening

  De basisinteresten krijgt u jaarlijks uitbetaald op 1 januari. De getrouwheidspremie is verworven na 12 opeenvolgende maanden. Deze interesten krijgt u elke 3 maanden uitbetaald op vaste tijdstippen: 1 januari, 1 april, 1 juli en 1 oktober.

  Het saldo en de intresten van uw rekening volgt u makkelijk op via uw rekeningafschriften, Home'Bank en onze apps voor smartphone en tablet.

Deze rekening is een eenvoudige online spaarrekening. Op deze pagina vindt u alle noodzakelijke informatie. Maar voor u ze opent, raden we u aan om deze nuttige documenten te lezen zodat u op de hoogte bent van alle details.

Vraag uw rekening aan

Via uw smartphone of in het kantoor

Maak een afspraak
Bevestig uw e-mailadres

Als u uw rekening online opent of via smartphone

Uw rekening is geopend

Stel een doorlopende opdracht in … en spaar vanzelf!

Doorlopende opdracht