Spaarrekeningen

ING Lion Premium Boekje

Kies voor de online spaarrekening zonder kosten!

Met het ING Lion Premium Boekje geniet u alle voordelen van een 100% online en 100% gratis gereglementeerde spaarrekening!

 • Online sparen

  U beheert uw spaarrekening makkelijk online via internet en onze apps voor smartphone en tablet.

 • Gratis spaarrekening

  U betaalt geen kosten op uw online spaarrekening.

 • Voor iedereen

  Nog geen cliënt bij ING? Deze online spaarrekening is ook interessant voor u!

 • Uw geld altijd beschikbaar

  U neemt geld op wanneer u maar wenst, zonder beperkingen!

Sparen? Natuurlijk! Slimme spaarders houden altijd een spaarpotje van ongeveer 6 nettomaandlonen aan. Zo hebben ze altijd iets achter de hand voor geplande en onverwachte uitgaven.

Kies voor een online rekening ING Lion Premium Boekje. Dat is een gereglementeerde online spaarrekening met onbeperkte looptijd en een basisrente van 0,01% en getrouwheidspremie van 0,10% (bij saldo van minder dan 500.000 euro).

De rentetarieven gelden op jaarbasis en kunnen op elk moment worden aangepast. U vindt de geldende rente online en in alle ING-kantoren. Als de rente wijzigt, brengen we de rekeninghouders daarvan op de hoogte via hun rekeningafschriften. Het saldo van de rekening is makkelijk op te volgen via de rekeningafschriften, Home'Bank, Business’Bank en de apps voor smartphone en tablet.

Opening en beheer, online en zonder kosten:

 • U betaalt niets om deze spaarrekening te openen of beheren

  Zowel de opening als het beheer zijn gratis. Ook de overschrijvingen kosten u niets. U doet ze zelf online of op uw smartphone of tablet.

 • U moet niet naar een ING-kantoor om de rekening te openen

  U opent ze waar u maar wilt: op www.ing.be, op uw smartphone of tablet. Ook als u nog geen cliënt bij ING bent! Iedereen die 18 of ouder is en een geldig e-mailadres en Belgisch adres heeft, kan een ING Lion Premium Boekje openen.

 • Bent u al cliënt bij ING? Dan opent u deze rekening makkelijk en snel in Home'Bank.

Deze gereglementeerde spaarrekening valt onder de Belgische wetgeving. En het is bij wet verboden om negatieve interesten aan te rekenen op de rekening. ING zal dat dan ook nooit doen.

Wat als ING failliet zou gaan?

Tot 100.000 euro is uw spaargeld beschermd door het depositogarantiestelsel (pdf). Het resterende bedrag niet. Dat kunt u mogelijk verliezen of het kan onderworpen worden aan een vermindering/omzetting in aaandelen (bail-in). Opgelet: het depositogarantiestelsel is van toepassing voor particulieren, verenigingen en kleine en middelgrote ondernemingen. Voor meer info, raadpleeg de Essentiële spaardersinformatie (pdf).

U kunt ook altijd aan uw geld als u het nodig hebt:

gewoon overschrijven naar uw zichtrekening en klaar!

Af en toe of elke maand. 0 euro of 10 euro of 100 euro per keer. Aan u de keuze. Gedurende 1 maand, 1 jaar, 10 jaar of … In elk geval zolang u zelf wilt. De stortingen doet u zelf via internet of op uw smartphone of tablet.

 • U betaalt geen belastingen op uw interesten

  Zijn de interesten op uw ING Lion Premium Boekje lager dan 960 euro? Dan betaalt u er geen roerende voorheffing van 15% op. Gehuwd of wettelijk samenwonend? Dan bent u op uw gemeenschappelijke ING Lion Premium Boekje vrijgesteld van roerende voorheffing tot 1.920 euro per koppel (inkomstenjaar 2018).

 • We storten uw interesten automatisch op uw spaarrekening

  De basisinteresten krijgt u jaarlijks uitbetaald op 1 januari.

  De getrouwheidspremie is verworven na 12 opeenvolgende maanden. Deze interesten krijgt u elke 3 maanden uitbetaald op vaste tijdstippen: 1 januari, 1 april, 1 juli en 1 oktober.

  Het saldo en de interesten van uw rekening volgt u makkelijk op via uw rekeningafschriften, Home'Bank en onze apps voor smartphone en tablet.

Vraag uw rekening aan

Vul enkele gegevens in via ing.be of ING Smart Banking.

Vraag online aan
Bevestig uw e-mailadres

Nieuw bij ING? Stuur ons dan ook even een kopie van uw identiteitskaart.

Start met sparen

U spaart nog makkelijker met een doorlopende opdracht.

Automatisch sparen