Spaarrekeningen

ING Lion Deposit

Spaar 100 % online en zonder kosten!

Met de ING Lion Deposit geniet u alle voordelen van een 100% online beheerde, gereglementeerde spaarrekening, zonder kosten!

 • Online sparen

  U beheert uw spaarrekening makkelijk via internet en onze apps voor smartphone en tablet.

 • Spaarrekening zonder kosten

  U betaalt niets voor uw internetspaarrekening.

 • Voor iedereen

  Nog geen cliënt bij ING? Ook voor u is deze internetspaarrekening interessant!

 • Uw geld altijd beschikbaar

  U neemt geld op wanneer u maar wenst, zonder beperkingen!

Redenen om voor een online rekening als de ING Lion Deposit te kiezen

Met wat geld op een spaarrekening hoeft u zich geen zorgen te maken over onverwachte uitgaven: de wasmachine die het plots begeeft, de auto die tegensputtert enz.

Ga voor een online rekening zoals de ING Lion Deposit. Deze gereglementeerde online spaarrekening met onbeperkte looptijd heeft een basisrente van 0,01% en een getrouwheidspremie van 0,10% bij saldo van minder dan 500.000 euro.

De rentetarieven gelden op jaarbasis en kunnen op elk moment aangepast worden. U vindt de geldende rente online en in alle ING-kantoren. Als de rente wijzigt, brengen we de rekeninghouders daarvan op de hoogte via de rekeningafschriften. Het saldo van de rekening is makkelijk op te volgen via de rekeningafschriften, Home'Bank en onze apps voor smartphone en tablet.

Opening en beheer, gratis en online

 • U betaalt niets om deze spaarrekening te openen of beheren

  Zowel de opening als het beheer zijn gratis. Ook de overschrijvingen zijn gratis. U doet ze zelf online of via uw smartphone of tablet.

 • U moet niet naar een ING-kantoor om de rekening te openen

  U opent ze waar u dat wilt: op ing.be, op uw smartphone of tablet. Ook als u nog geen cliënt bent bij ING. Iedereen die 18 of ouder is en een geldig e-mailadres en Belgisch adres heeft, kan een ING Lion Deposit openen.

 • Bent u al bij ING? Dan opent u ze makkelijk en snel in Home'Bank.

Deze gereglementeerde spaarrekening valt onder de Belgische wetgeving. En het is bij wet verboden om negatieve interesten aan te rekenen op de rekening. ING zal dat dan ook nooit doen.

Wat als ING failliet zou gaan? Tot 100.000 euro is uw spaargeld beschermd door het depositogarantiestelsel (pdf). Het resterende bedrag niet. Dat kunt u mogelijk verliezen of het kan onderworpen worden aan een vermindering/omzetting in aandelen (bail-in). Voor meer info, raadpleeg de essentiële spaardersinformatie (pdf).

U kunt ook altijd aan uw geld als u het nodig hebt: gewoon overschrijven naar uw zichtrekening en klaar!

Als het past, elke maand of elk jaar. 0 euro of 10 euro of 100 euro per keer. Aan u de keuze. Gedurende 1 maand, 1 jaar, 10 jaar of … In elk geval zolang u zelf wilt. De stortingen doet u zelf online of op uw smartphone of tablet.

 • U betaalt geen belastingen op uw interesten

  Zijn de interesten op uw ING Lion Deposit lager dan 960 euro? Dan betaalt u er geen roerende voorheffing van 15% op. Gehuwd of wettelijk samenwonend? U bent dan op uw gemeenschappelijke ING Lion Deposit vrijgesteld van roerende voorheffing tot 1920 euro per koppel (inkomstenjaar 2018).

 • We storten uw interesten automatisch op uw spaarrekening

  De basisinteresten krijgt u jaarlijks uitbetaald op 1 januari.

  De getrouwheidspremie is verworven na 12 opeenvolgende maanden. Deze interesten krijgt u elke 3 maanden uitbetaald op vaste tijdstippen: 1 januari, 1 april, 1 juli en 1 oktober. Het saldo en de interesten van uw rekening volgt u makkelijk op via uw rekeningafschriften, Home’Bank en onze apps voor smartphone en tablet.

Deze rekening is een eenvoudige online spaarrekening. Op deze pagina vindt u alles wat u moet weten. Maar voor u ze opent, raden we u aan om deze nuttige documenten te lezen zodat u op de hoogte bent van alle details.

Vraag uw rekening aan

Vul enkele gegevens in via ing.be of ING Smart Banking.

Vraag online aan
Bevestig uw e-mailadres

Nieuw bij ING? Stuur ons dan ook even een kopie van uw identiteitskaart.

Start met sparen

U spaart nog makkelijker met een doorlopende opdracht.

Automatisch sparen