Spaarrekeningen

Sparen voor jongeren

Kies de beste spaarrekening voor uw kind

Uw kind met geld leren omgaan maar zelf ook nog een oogje in het zeil houden? Doe het meteen met het Groen en Oranje Boekje van ING, 2 gratis rekeningen met een basisrente van 0,01% en een getrouwheidspremie van 0,10%.

 • Behoud de controle

  U leert uw kinderen sparen maar houdt nog een oogje in het zeil tot ze 18 jaar oud zijn.

 • Veilig sparen

  Het spaargeld van uw kind is beschermd door de wet en het depositogarantiestelsel.

 • Gratis spaarrekening

  U betaalt 0 euro om deze online spaarrekeningen te openen en te beheren.

 • Flexibel sparen

  U kiest hoeveel, hoelang en hoe u spaart.

U wilt uw kind leren sparen, maar zelf nog wat controle houden over de spaarrekening? Kies dan zeker voor deze rekeningen. Bij het ING Oranje Boekje kan uw kind niet aan het spaargeld tot hij of zij 18 jaar is, tenzij u dat toestaat. Bij het ING Groen Boekje kan uw kind wel aan het spaargeld, maar alleen onder uw toezicht.

Zowel de opening als het beheer zijn gratis. Ook de overschrijvingen zijn gratis. U doet ze zelf online, via uw smartphone of tablet of . Hebt u een ING-zichtrekening aan deze spaarrekening gekoppeld? Dan doet u uw stortingen ook in een Self'Bank.

Af en toe of elke maand. 0 euro of 10 euro of 100 euro per keer. Aan u de keuze. Gedurende 1 maand, 1 jaar, 10 jaar of … In elk geval zolang u zelf wilt. De stortingen doen u of uw kind zelf via internet , op uw smartphone of tablet, in de Self'Bank of in een ING-kantoor.

 • Een kapitaal dat voor u beschikbaar blijft tot hun 18 jaar

  Tot uw kind 18 jaar oud is, kunt u het altijd opvragen. Gewoon overschrijven naar uw zichtrekening en klaar! Op de 18e verjaardag wordt de jongerenspaarrekening volledig van uw zoon of dochter en hebt u geen toezicht meer.

 • Het geld van uw kind is in veilige handen

  Beide rekeningen zijn gereglementeerde spaarrekeningen die onder de Belgische wetgeving vallen. Het is bij wet verboden om negatieve interesten aan te rekenen op deze rekeningen. ING zal dat dan ook nooit doen.

  Wat als ING failliet zou gaan? Tot 100.000 euro is uw spaargeld beschermd door het depositogarantiestelsel. Het resterende bedrag niet. Dat kunt u mogelijk verliezen of het kan onderworpen worden aan een vermindering/omzetting in aandelen (bail-in). Ontdek de Essentiële spaardersinformatie ING Groen Boekje en ING Oranje Boekje.

 • U betaalt geen belastingen op uw interesten

  Zijn de interesten op de spaarrekening lager dan 1880 euro? Dan betaalt u er geen roerende voorheffing van 15% op.

 • We storten uw interesten automatisch op uw spaarrekening

  De basisinteresten krijgt u jaarlijks uitbetaald op 1 januari.
  De getrouwheidspremie is verworven na 12 opeenvolgende maanden. Deze interesten krijgt u elke 3 maanden uitbetaald op vaste tijdstippen: 1 januari, 1 april, 1 juli en 1 oktober.
  Het saldo en de interesten van uw rekening volgt u makkelijk op via de rekeningafschriften, Home’Bank en onze apps voor smartphone en tablet.

Het ING Groen Boekje en ING Oranje Boekje zijn spaarrekeningen met eenvoudige en duidelijke voorwaarden. Op deze pagina vindt u alles wat u moet weten. Maar voor u ze opent, raden we u aan om deze nuttige documenten te lezen zodat u op de hoogte bent van alle details.

Belangrijke informatie voor de spaarder:

Neem contact op met ING Complaint Management, Sint-Michielswarande 60, 1040 Brussel. Bel op +32 2 547 61 01 of mail naar klachten@ing.be

Al contact gehad met ING? U kunt terecht bij de ombudsman voor bankgeschillen Ombudsfin, North Gate II. Koning Albert II-laan 8.1000 Brussel. Bel op +32 2 545 77 70 of mail naar ombudsman@ombudsfin.be

Bent u al cliënt?

Dan kunt u beide rekeningen rechtstreeks online openen

Vraag aan via Home'Bank
Nog geen cliënt?

Open uw ING Groen Boekje en ING Oranje Boekje in om het even welk ING-kantoor

Vind een ING-kantoor
Is uw kind 12 jaar of ouder?

Vergeet zijn identiteitskaart niet mee te brengen om de rekening te openen