Jonger dan 18

De spaarrekening voor jongeren

ING Groen Boekje voor je kind

Wil u sparen voor de toekomst van uw kind of hem leren sparen en zijn verrichtingen in het oog houden? Kies voor het Groen boekje ING, een gereglementeerd spaarboekje voor onbepaalde duur dat u online of in het kantoor kan beheren.

 • Sparen

  Zorg voor een spaarpot waarover het op zijn 18e verjaardag kan beschikken.

 • Behoud de controle

  U leert uw kind sparen maar houdt een oogje in het zeil bij zijn verrichtingen tot zijn 18e verjaardag.

 • Flexibel

  U kiest hoe, hoeveel en hoelang u spaart, zonder minimumbedrag. Het spaarbedrag mag evenwel maximum 250.000 euro bedragen.

 • Eenvoudig

  U kan het heel gemakkelijk openen en beheren.

Voor het Groen boekje ING krijgt u een basisrentevoet van 0,01 % en een getrouwheidspremie van 0,10 %. De rentevoet wordt uitgedrukt op jaarbasis en kan op elk ogenblik aangepast worden. U vindt de geldende rentevoet op www.ing.be en in alle ING-kantoren. Indien de rentevoet wijzigt, worden de rekeninghouders er via hun rekeninguittreksels over ingelicht. 

Zowel de opening als het beheer van de rekening zijn gratis. U kunt ook gratis overschrijven.

Zolang uw interesten niet hoger zijn dan 980 euro betaalt u geen roerende voorheffing. Zijn uw interesten wel hoger dan 980 euro, dan betaalt u een roerende voorheffing van 15% (voor het aanslagjaar 2023 en inkomsten 2022).

Het Groen boekje ING is een gereglementeerde spaarrekening van ING Bank België NV. Enkel het Belgisch recht is van toepassing. Uw spaargeld is beschermd tot 100.000 euro door de garantie op de spaartegoeden (pdf). Indien ING dreigt failliet te gaan of failliet gaat, kan u het spaargeld boven dit bedrag verliezen of kan er u een vermindering/omzetting in aandelen worden opgelegd. Voor meer info, raadpleeg de essentiële spaardersinformatie ING Groene Boekje (pdf).

Neem contact op met ING Complaint Management, Sint-Michielswarande 60, 1040 Brussel. Bel op +32 2 547 61 02 of mail naar klachten@ing.be. Al contact gehad met ING? U kunt terecht bij de ombudsman voor bankgeschillen Ombudsfin, North Gate II. Koning Albert II-laan 8, 1000 Brussel. Bel op +32 2 545 77 70 of mail naar ombudsman@ombudsfin.be.

Hoe ga je van start?

 1. Meld je aan in Home'Bank

  Ben je al ING-klant? Gebruik hiervoor je ING card reader of itsme® app

 2. Kies jouw spaarformule

  Vul de gegevens aan van jouw kind

 3. Bevestig jouw aanvraag

  Overzicht en bevestig jouw aanvraag online

Lees eerst grondig deze pagina, daarna kan je Open deze rekening via Home'Bank