Jonger dan 18

De spaarrekening voor jongeren

ING Spaarrekening voor je kind

Wil u sparen voor de toekomst van uw kind of hem leren sparen en zijn verrichtingen in het oog houden? Kies voor de ING Spaarrekening, een gereglementeerd spaarboekje voor onbepaalde duur dat u online of in het kantoor kan beheren.

 • Sparen

  Zorg voor een spaarboekje waarover het op zijn 18e verjaardag kan beschikken.

 • Behoud de controle

  U leert uw kind sparen maar houdt een oogje in het zeil bij zijn verrichtingen tot zijn 18e verjaardag.

 • Flexibel

  U kiest hoe, hoeveel en hoelang u spaart, zonder minimumbedrag.

 • Eenvoudig

  U kan dit spaarboekje heel gemakkelijk openen en beheren.

Voor de ING Spaarrekening krijgt u een basisrentevoet van 0,35 % en een getrouwheidspremie van 0,65 %. De rentevoet wordt uitgedrukt op jaarbasis en kan op elk ogenblik aangepast worden. U vindt de geldende rentevoet op www.ing.be en in alle ING-kantoren. Indien de rentevoet wijzigt, worden de rekeninghouders er via hun rekeninguittreksels over ingelicht. 

Een spaarrekening openen en beheren en de overschrijvingen zijn volledig gratis. De onlineverrichtingen en de rekeninguittreksels via Home’Bank zijn gratis. Er worden kosten voor het verzenden van de rekeninguittreksels naar uw woonplaats, die in de geldende tarieven vermeld worden.

Zolang uw interesten niet hoger zijn dan 980 euro betaalt u geen roerende voorheffing. Zijn uw interesten wel hoger dan 980 euro, dan betaalt u een roerende voorheffing van 15% (voor het aanslagjaar 2024 en inkomsten 2023).

De ING Spaarrekening is een gereglementeerde spaarrekening van ING Bank België NV. Enkel het Belgisch recht is van toepassing. Uw spaargeld is beschermd tot 100.000 euro door de garantie op de spaartegoeden (pdf). Indien ING dreigt failliet te gaan of failliet gaat, kan u het spaargeld boven dit bedrag verliezen of kan er u een vermindering/omzetting in aandelen worden opgelegd. Voor meer info, raadpleeg de essentiële spaardersinformatie de ING Spaarrekening (pdf).

Stijgende prijzen (inflatie) kunnen uw koopkracht negatief beïnvloeden.

Neem contact op met ING Complaint Management, Sint-Michielswarande 60, 1040 Brussel. Bel op +32 2 547 61 02 of mail naar klachten@ing.be. Al contact gehad met ING? U kunt terecht bij de ombudsman voor bankgeschillen Ombudsfin, North Gate II. Koning Albert II-laan 8, 1000 Brussel. Bel op +32 2 545 77 70 of mail naar ombudsman@ombudsfin.be.

Hoe ga je van start?

 1. Meld je aan

  Ben je al ING-klant? Gebruik hiervoor je ING card reader of itsme® app

 2. Kies jouw spaarformule

  Vul de gegevens aan van jouw kind

 3. Bevestig jouw aanvraag

  Overzicht en bevestig jouw aanvraag online

Lees eerst grondig deze pagina, daarna kan je Open deze spaarrekening