Klassiek sparen

ING Oranje Boekje

  • U spaart veilig

  • U betaalt 0 euro kosten

  • Ook als u nog niet bij ING bent


​​

Sparen? Natuurlijk! Slimme spaarders houden altijd een appeltje voor de dorst. Ze hebben doorgaans ongeveer 6 nettomaandlonen op een rekening staan. Zo zijn ze altijd gerust en zijn ze klaar voor geplande en onverwachte uitgaven.

Het ING Oranje Boekje is een gereglementeerde spaarrekening met een onbeperkte looptijd en een basisrente van node=/RATES/ORANGEBOOK/OB_RATE1;replace=html% en een getrouwheidspremie van node=/RATES/ORANGEBOOK/OB_LOYALTY1;replace=html %.

De rentetarieven gelden op jaarbasis en kunnen op elk moment worden aangepast. U vindt de geldende rente online en in alle ING-kantoren. Als de rente wijzigt, brengen we de rekeninghouders daarvan op de hoogte via hun rekeningafschriften. Het saldo van de rekening is makkelijk op te volgen via de rekeningafschriften, Home’Bank, Business’Bank en de apps voor smartphone en tablet.​

U betaalt 0 euro om deze spaarrekening te openen of beheren

Zowel de opening als het beheer zijn gratis. Ook de overschrijvingen zijn gratis. U doet ze zelf online of via uw smartphone of tablet doet. Hebt u een ING-zichtrekening aan deze spaarrekening gekoppeld? Dan doet u uw stortingen ook in een Self’Bank.

U opent de rekening online of in een ING-kantoor

Bent u nog geen cliënt? Maak dan een afspraak in een kantoor naar keuze. Onze medewerkers openen de rekening voor u.

Bent u al bij ING? Dan opent u de spaarrekening makkelijk en snel in Home’Bank.

Risico

Deze gereglementeerde spaarrekening valt onder de Belgisch​e wetgeving. En het is bij wet verboden om negatieve interesten aan te rekenen op de rekening. ING zal dat dan ook nooit doen.

Wat als ING failliet zou gaan? Tot 100.000 euro is uw spaargeld beschermd door het depositogarantiestelsel. Het resterende bedrag niet. Dat kunt u mogelijk verliezen of het kan onderworpen worden aan een vermindering/omzetting in aandelen (bail-in).

U kiest hoe, hoeveel en hoelang u spaart

Als het past, elke maand of elk jaar. 0 euro of 10 euro of 100 euro per keer. Aan u de keuze. Gedurende 1 maand, 1 jaar, 10 jaar of … In elk geval zolang u zelf wilt. De stortingen doet u zelf via internet of op uw smartphone en tablet.

U kunt ook altijd aan uw geld als u het nodig hebt: gewoon overschrijven naar uw zichtrekening en klaar!

U betaalt geen belastingen op uw interesten

Zijn de interesten op uw ING Oranje Boekje lager dan node=/RATES/GENERAL/EXEMPTION;replace=html euro? Dan betaalt u er geen roerende voorheffing van node=/RATES/GENERAL/EXEMPTION_PERCENT;replace=html% op. Gehuwd of wettelijk samenwonend? Dan bent u op uw gemeenschappelijke ING Oranje Boekje vrijgesteld van roerende voorheffing tot node=/RATES/GENERAL/EXEMPTION2;replace=html euro per koppel (inkomstenjaar node=/RATES/GENERAL/INCOME_YEAR;replace=html).

We storten uw interesten automatisch op uw spaarrekening

De basisinteresten krijgt u jaarlijks uitbetaald op 1 januari. De getrouwheidspremie is verworven na 12 opeenvolgende maanden. Deze interesten krijgt u elke 3 maanden uitbetaald op vaste tijdstippen: 1 januari, 1 april, 1 juli en 1 oktober.

Het saldo en de interesten van uw rekening volgt u makkelijk op via uw rekeningafschriften, Home’Bank en onze apps voor smartphone en tablet.

U staat niet voor verrassingen met deze spaarrekening

Deze rekening is een eenvoudige spaarrekening. Op deze pagina vindt u alles wat u moet weten. Maar voor u ze opent, raden we u aan om deze nuttige documenten te lezen zodat u op de hoogte bent van alle details.

Niet helemaal tevreden?

Neem contact op met ING Complaint Management, Sint-Michielswarande 60, 1040 Brussel. Bel op +32 2 547 61 02 of mail naar klachten@ing.be.

Al contact gehad met ING? U kunt terecht bij de ombudsman voor bankgeschillen Ombudsfin, node=/RATES/GENERAL/Ombuds_NL;replace=html. Bel op +32 2 545 77 70 of mail naar ombudsman@ombudsfin.be.​​​​​​​​​​​

Deze spaarrekening online afsluiten?

U hebt deze spaarrekening maar wilt ze sluiten? Lees hoe u online een spaarrekening sluit.

Terug naar Spaarrekeningen