Termijnrekening van 1 tot 10 jaar

ING Long Term Account

Een termijnrekening die uw spaargeld veilig laat renderen.
  • 1 tot 10 jaar met vaste interestvoet

  • U kent meteen uw opbrengst

  • Uw geld is 100% veilig


Hebt u spaargeld dat u de komende jaren niet zult gebruiken? Dan is een termijnrekening iets voor u. Deze niet-gereglementeerde spaarrekening is even veilig als een gewone spaarrekening, maar heeft een hogere interestvoet omdat u het bedrag de hele looptijd op de rekening laat staan. U stort 1 keer een bedrag en op de eindvervaldag krijgt u de volledige som terug. De interesten ontvangt u jaarlijks op de vervaldag.

Het saldo van de rekening is makkelijk op te volgen via de rekeningafschriften, Home’Bank, Business’Bank en de apps voor smartphone en tablet.​​

U kent vanaf het begin de opbrengst van uw spaargeld

De interestvoet ligt op voorhand vast en is afhankelijk van de looptijd. Ze blijft gelijk tijdens de hele spaarperiode.

U kiest zelf een looptijd tussen 1 en 10 jaar

De interesten worden berekend van de eerste tot de voorlaatste dag.

U kiest hoeveel u spaart met een minimum van 1.000 euro

Vanaf dat bedrag bepaalt u hoeveel u op de rekening zet.

We storten uw interesten automatisch op uw ING-zichtrekening of -beleggingsrekening

Op de jaarlijkse vervaldag storten we de interest van dat jaar op de ING-zichtrekening of -beleggingsrekening die aan uw ING Long Term Account gekoppeld is. Het saldo en de interesten van uw rekening volgt u makkelijk op via uw rekeningafschriften, Home’Bank en onze apps voor smartphone en tablet.

Verlengt u de looptijd op de eindvervaldag? Dan kunt de interesten ook op de rekening laten staan, zodat uw spaargeld nog meer opbrengt!

Risico

Deze rekening valt onder de Belgische wetgeving.
Wat als ING failliet zou gaan? Tot 100.000 euro is uw spaargeld beschermd door het depositogarantiestelsel. Het resterende bedrag niet. Dat kunt u mogelijk verliezen of het kan onderworpen worden aan een vermindering/omzetting in aandelen (bail-in).

U moet de interesten niet aangeven in uw personenbelasting

U betaalt node=/RATES/GENERAL/ONR_VOORH;replace=html% roerende voorheffing op de interesten van uw ING Long Term Account. Deze roerende voorheffing is “bevrijdend”. Dat wil zeggen dat u ze niet moet vermelden in uw aangifte van de personenbelasting.

U betaalt 0 euro om deze spaarrekening te openen of te beheren

Zowel de opening als het beheer van de rekening zijn gratis.

U moet niet naar een ING-kantoor om de rekening te openen.

U opent uw ING Long Term Account op ing.be, in Home’Bank of uw ING-kantoor. Iedereen die 18 of ouder is en een ING-zichtrekening of een beleggingsrekening heeft, kan een ING Long Term Account openen. Jonger dan 18? Dan moeten uw ouders of wettelijke voogd de ING Long Term Account openen.

Bent u al bij ING? Dan opent u de ING Long Term Account makkelijk en snel in Home'Bank.

U staat niet voor verrassingen met deze NG Long Term Account

Deze rekening is een eenvoudige termijnrekening. Op deze pagina vindt u alles wat u moet weten. Maar voor u ze opent, raden we u aan om deze nuttige documenten te lezen zodat u op de hoogte bent van alle details.

Niet helemaal tevreden?

Neem contact op met ING Complaint Management, Sint-Michielswarande 60, 1040 Brussel. Bel op +32 2 547 61 02 of mail naar klachten@ing.be.

Al contact gehad met ING? U kunt terecht bij de ombudsman voor bankgeschillen Ombudsfin, node=/RATES/GENERAL/Ombuds_NL;replace=html. Bel op +32 2 545 77 70 of mail naar ombudsman@ombudsfin.be.

​​​​​​

Terug naar Termijn- en andere rekeningen