Sparen voor jongeren

ING Focus Plan

Beleg in alle eenvoud en in uw eigen tempo

U wilt geleidelijk aan een stevig kapitaal opbouwen voor uw (klein)kinderen, om uw wettelijk pensioen aan te vullen of uw plannen te financieren? Wat dacht u van beleggen in plaats van sparen? Ontdek ING Focus Plan, een beleggingsplan op maat om uw toekomstplannen te verwezenlijken.

 • Op maat

  U belegt zonder kapitaalgarantie in het fonds van uw keuze op basis van het risico dat u wilt nemen.

 • In uw eigen tempo

  U kiest het bedrag en de frequentie van uw stortingen, maar ook de looptijd van uw belegging: u zet uw plan stop wanneer u wilt.

 • Al vanaf 25 euro per maand

  U hebt er geen groot budget voor nodig. U kunt al beleggen vanaf 25 euro per maand via een doorlopende opdracht.

 • Online of via kantoor

  U opent uw plan zelf online of in een kantoor. U volgt de prestaties op via uw computer, tablet of smartphone.

ING Focus Plan is een periodiek beleggingsplan. Hiermee bouwt u geleidelijk een mogelijk interessant kapitaal op. U belegt uw geld in fondsen* die u kiest op basis van het risico dat u wilt nemen. U combineert de voordelen van een spaarplan met de pluspunten van een belegging.

Iedereen ouder dan 18 jaar met een ING-zichtrekening of ING Invest Account kan ervan profiteren.

*Zie wettelijke bepalingen

*Zie wettelijke bepalingen

U bepaalt zelf hoeveel risico u wilt nemen. Hoe meer risico u bereid bent te nemen, hoe hoger de mogelijke winst op uw beleggingen.

Risico en rendement van beleggingen zijn met elkaar verbonden. Het rendement van uw beleggingen kan schommelen en is niet gegarandeerd. Het is dus niet zeker dat u uw belegd kapitaal terugkrijgt. Afhankelijk van de fondsen* die u kiest, kan het ING Focus Plan u mogelijk een mooi rendement opleveren.

Uw beleggingen zijn verspreid over de tijd en verschillende sectoren, regio's en activiteiten om het risico zo goed mogelijk te beperken.

*Zie wettelijke bepalingen

 • Een flexibel beheer

  Een ING-medewerker kan uw plan wijzigen of stopzetten. Bel of mail hem of haar wanneer u dat wilt doen.

  U kunt het bedrag, de looptijd, de frequentie en het fonds* aanpassen. U kunt uw ING Focus Plan ook stopzetten. Neem in dat geval contact op met uw kantoor of onze helpdesk.

 • Uw effectenrekening

  Een effectenrekening is een rekening die aan uw ING-zichtrekening is gekoppeld en waarin uw beleggingen worden bewaard. We openen automatisch een effectenrekening om uw fondsen te beheren en koppelen die aan uw ING-zichtrekening. Hebt u al een ING-effectenrekening? Dan voegen we uw beleggingen van uw ING Focus Plan aan die effectenrekening toe.

*Zie wettelijke bepalingen

 • Uw effectenrekening is het eerste jaar gratis. Nadien kost ze u 14,52 euro per jaar (incl. btw).

 • Instapkosten: 3%

 • Courante kosten (inclusief jaarlijkse beheersprovisie): het jaarlijkse percentage (tussen 1,5% en 2%) hangt af van het/de gekozen compartiment(en)

 • Bewaarloon: 0% per jaar

 • Stopzetting: gratis

Online

U kiest zelf uit vier oplossingen het beleggingsfonds dat bij u past.

ik open nu mijn plan
In het kantoor

Een adviseur helpt u uw beleggersprofiel te bepalen.

Ik maak een afspraak